Forbered dig på din nyfødtes ankomst – find på et navn og få lavet vigtige undersøgelser

Forældre og baby
Forbered dig på din nyfødtes ankomst – find på et navn og få lavet vigtige undersøgelser
Henrik Andersen
-
14/02/2024
-

Når du venter barn, er der mange ting at få styr på. Blandt andet skal du finde et passende navn til den lille guldklump. Inden det kan lade sig gøre, skal du naturligvis finde ud af, hvad barnets køn er. Det kan du heldigvis få svar på med en ganske simpel test.

Selvom det er en af de første undersøgelser, der kan udføres, bør det ikke være den eneste. Hvis du vil have ro i maven og vished for dit foster, er der også andre undersøgelser, der er værd at få foretaget. Blandt andet kan det kun anbefales at få en NIPT (Non-Invasiv Prenatal Test).

Derfor er det vigtigt at få en NIPT

En NIPT er en genetisk undersøgelse, der risikofrit kan undersøge for kromosomafvigelser hos dit foster. Der findes flere af disse undersøgelser på det danske marked, hvorfor du skal vælge med omhu. Du kan med fordel vælge EVITA TEST COMPLETE, der er blandt markedets bedste.

Her får du en undersøgelse, der er i stand til at finde fejl i antallet af hele kromosomer. Hertil vil den også opdage, hvis der mangler større delmængder af et kromosom. Derfor er der tale om en meget omfattende undersøgelse, der kigger på en række genetiske syndromer hos fosteret.

Få tidligt svar på barnets køn

Det er helt normalt at kunne få svar på barnets køn i forbindelse med en ultralydsscanning, som alle gravide bliver tilbudt. Hvis du og din partner har svært ved at vente, er der andre tests på markedet, der kan vælges. Det kræver dog, at I er villige til at betale selv.

Blandt andet findes der tests, der via en normal blodprøve kan give svar på barnets køn. I de fleste tilfælde kan en sådan test tages fra gestationsalder 10+0. Derfor kan du på denne måde få svar 3-4 uger tidligere, end hvis du venter med at få svar med en ultralydsscanning.

Vælg det perfekte navn

Det er naturligvis også vigtigt at blive enige om et navn, når I har fået at vide, om I venter jer en dreng eller pige. Der er talrige muligheder, hvorfor det nærmest kun er egen fantasi, der sætter grænserne. Har I svært ved at beslutte jer, kan I søge inspiration online.

Mange vælger navn ud fra, hvad de selv kan lide. Andre vælger i stedet et navn, der på en eller anden måde har betydning for dem. Det kan f.eks. være, at barnet skal opkaldes efter en bedsteforælder eller lignende, hvilket også er meget udbredt.

Copyright 2024 - Pilanto Aps