Navne til dyr og kæledyr

Når du har fået dig et dejligt kæledyr eller husdyr, så skal det selvfølgelig have et navn. At finde navne til kæledyr eller navne til husdyr er ikke altid let. Derfor kan det være rart med noget inspiration, inden du beslutter dig for navne til dyr.

De fleste voksne kan huske navnet på et særligt dyr, som de havde en relation til som barn. Måske fandt de selv på navnet til dyret eller var med til det. Dyr kan noget helt særligt for mennesker og giver en helt speciel relation. Derfor er det også vigtigt med gode navne til dyr.

De fleste kæledyr får et navn af deres ejere

Gode navne til hunde

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven.  Find inspiration til gode navne til hunde her. Du kan garanteret finde et navn, som passer til din hund.

Nogle hunde har allerede fået et navn hos opdrætteren, men du kan sagtens vælge et andet navn til den, hvis du ikke bryder dig om det navn, den har eller bare har et bedre klar.

Hunden er nok ligeglad med sit navn, bare den får kærlighed i rigelige mængder. Men der er lyde, som hunde hører bedre end andre, så hvis du har brug for at kalde ofte på din hund, er det smart med en lyd i navnet, som hunden tydeligt kan høre.

Find det perfekte kattenavn

Det er noget så hyggeligt med katte, især hvis de elsker at putte og nusse, mens de ligger på dit skød.

Til katte er det populært med Disney-navne. Måske fordi katte gerne ligger på skødet, mens man ser en Disney-film, eller også fordi børn gerne er med til at bestemme navnet på katten.

Det kan være svært at finde et perfekt kattenavn, som med alle andre navne til dyr. Derfor har vi samlet en masse inspiration til dig her.

Navngiv din kanin

Kaniner er populære kæledyr til børn, og har du fået fat i en rigtig sød kanin, så skal den jo selvfølgelig også have et navn.

Skal kaninen bruges til spring, så kan den få et passende konkurrencenavn, skal den blot være et kæledyr, kan den få et rigtigt nussenavn. Her kan du få idéer til kaninnavne.

Populære kaninnavne er for eksempel Stampe og Bunny. Hvis du er i tvivl om kønnet på din kanin, så kan du give den et unisexnavn, hvor det er uden betydning, om det er en han eller en hun.

Navne til husdyr

Det er ikke altid at husdyr har navne, slet ikke hvis der er mange dyr i besætningen, men har du blot en lille fåreflok eller en enkelt malkeko i dit lille dyrehold, så kan du godt give dem navne.

Har din ko lige kælvet og fået en fin lille kviekalv, så kan hun passende hedde Mathilde, og så kan hun tilmed måske lave kakaomælk, når hun bliver stor. Heste får også navne, faktisk skal du give din hest et navn, for at kunne registrere, at den findes.

Når du skal finde navne til husdyr, så kig godt på dyret, og mærk godt efter, hvad der passer til dem.

Copyright 2024 - Pilanto Aps